Korona og håndballtrening

Oppdatering 4.6.2020: Samkjøring til og fra trening

Håndballstyret har drøftet spørsmålet om samkjøring til trening ut fra de nasjonale veilederne. NHF sin veileder sier at kollektivtransport frarådes og at spillerne skal holde en meters avstand også før og etter trening.

Vi oppfordrer alle til å gå eller sykle til trening så langt det er mulig. Når bil er nødvendig, er det greit å samkjøre såfremt man opprettholder anbefalt avstand og smittevernregler. Vår tolkning er at det betyr maks to personer i baksetet, faste «kjøregrupper» og at de som kjører sammen, må tilhøre samme skolegruppe/kohort.

Oppdatering 29.05.2020:

Nå går det riktig vei! Her er lenke til håndballforbundets veileder gjeldende fra 1. juni:

https://www.handball.no/nyheter/2020/05/handballens-egen-veileder-for-smittevern/

God trening!

Orientering om stengte haller:

NHF region Nord har informert via e-post 21.04.2020 om at det ikke blir trening i kommunale haller i perioden 1. mai – 31. august 2020.

Fra e-posten: «Årsaken er at Trondheim Kommune ikke har økonomi til å ha de aktuelle hallene åpne, samt at det skal renoveres gulv i Vikåsen Idrettshall, Rostenhallen og Rosenborghallen. (Renoveringen skulle starte 1. mai 2020, men ingen visste når den nå kunne starte, men det var satt av «god tid til dette»).

Pt. pga. Covid-19 er heller ikke Huseby- og Leangenhallen åpne. Disse har vært åpne somrene tidligere, hvor Husebyhallen «har hatt» Husebybadet og Leangenhallen «har vært» avhengig av «sommeris».

Vi vet vel heller ikke om hallene i det hele tatt, ref. Covid-19, blir åpnet for aktivitet. Vi må derfor belage oss på utendørs trening en god stund fremover, altså minst ut august. Private haller er også stengt inntil videre.»