Klubben

Sportsklubben Freidig ble stiftet 13. oktober 1903. Klubben har i april 2016 ca. 2000 medlemmer. Klubbens avdelinger er fotball, håndball, orientering, friidrett, alpin/freestyle og innebandy. Sportsklubben Freidig har vært arrangør for NM på ski og NM i Friidrett i tillegg til VM på ski for juniorer og VM orientering. Klubben har også arrangert gateløpet Tordenskioldløpet hvert år siden 1979, og fotballturneringen Skandia Cup siden 1975.

Klubben er også kjent for kvinnehåndball på toppnivå. På 1990-tallet hadde klubben damelaget sitt i den øverste divisjonen i håndball for kvinner. Sportsklubben Freidig har vunnet seriemesterskap i håndball for kvinner to ganger. Klubben har i dag ikke noe seniorlag.